Búzacsírás-füstölt sajtos rántott karfiol

DSC_3649

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • liszt
  • szárított búzacsíra
  • 2 tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • liszt
  • olaj a sütéshez
  • saláta, paradicsom, uborka
  • majonéz

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben megfőzzük. Közben előkészítjük a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. Három tányért készítünk elő, egyet a lisztnek, másikat a felvert tojásnak, és egy harmadikat a zsemlemorzsának, búzacsírának és a füstölt sajtnak. A lisztet és a búzacsírát fele-fele arányban keverjük össze. Panírozunk, majd forró olajban kisütjük a karfiolokat.

A szárított búzacsírától az egész panír ropogós és könnyű lesz, amit a füstölt sajt pikáns íze fűszerez. Zöldségekkel tálaltam.

Egyaránt finom étel vegetáriánusoknak és húsevőknek is. Én imádom a húsokat, de valamikor jól esik csak zöldséget enni.

DSC_3641