Ételfotózás-Barackos-kivis joghurt

Img2010-01-19_0075-70
Ételfotózás során a fényekre kell különösen figyelni. Valamint a fotón látható étel nagyon gusztusosnak kell tűnjön.

A részleteket jobban ki kell emelni. Természetesen lehet játszani a mélységélességgel, de tudnunk kell, hogy egy édesség akkor gusztusos, ha minden részletét látjuk és szinte érezzük az illatát a fotón keresztül.

A fotókat egy egyszerű 50mm-es 1.8-as Nikkor objektívvel készítettem.  A képek manuális beállításokkal készültek. Hiszen a villanj körte fényere nem állítható, így meg kell találnunk a megfelelő beállításokat. Ez nekem 200-as ISO-nál 1/125 és f5. Sajnos ennél lejebb nem tudok menni mert akkor már beég a képen a fehér rész.

Img2010-01-19_0084-79

Meg is szeretném mutatni, hogy milyen fénykép készül természetes fény és vaku fény mellett. Amint látható a fényképen is, hogy sok helyen becsillant és máshol pedig a fehér szürkés lett.  Hát nem túl étvágygerjesztő látvány így.

Img2010-01-19_0004-3 copyImg2010-01-19_0055-50 copy

Nagyon fontos viszont, hogy a vakunk fényét valamivel lágyítsuk. Ezen esetben egy fehér áteresztő ernyő volt a segítségemre. Szóval szükségünk van a fotózáshoz egy fehér karton lapra, ezt lehet helyettesíteni egy vászonlepedővel is. A képen nagyon fontos, hogy minden a helyén legyen és harmonikus legyen.

ikonokEzek után jön az érdemi munka, a fotózás. Egy ilyen fotózás alkalmával körülbelül 50-80 kép készül.

A képeket ezután feltöltjük a gépre majd Lightroom-ba és elvégezzük a kiválasztott fotón a szükséges változtatásokat. (Például valamikor látszódhat vízcsepp valahol.) Csak a színeken és a kontraszton változtattam, nagyon kicsit.

Img2010-01-19_0082-77Img2010-01-19_0075-70

Nincs más dolgunk ezután csak annyi, hogy publikáljuk a képünket.

Valamint megenni az ételt. Jó étvágyat!