Analóg fotózás rejtelmei


Untitled-Scanned-21-2-1

Még télen vásároltam egy fekete fehér filmet abból a célból, hogy újból használjam a Nikon FM2-őt. Igazán nagy kihívás vele fényképezni, hiszen minden manuális a gépen. Egyedül a fénymérés beállítását segíti egy kis kijelző, ami + vagy – jelet mutatva tájékoztat minket.

A legnagyobb nehézséget azonban a manuális fókuszálás okozza. Nekem is sikerült sajnos két fotót így elfókuszálni. A fotózáshoz Agfa APX 100-as professzionális fekete fehér filmet használtam. 37 kockát tudtam fotózni. A fényképek helyszíne a Mátra volt.

Amikor a legnagyobb hó leesett a kékesen. Remélem sikerül a képekkel visszahozni annak az időszaknak a hangulatát. Valamint a többi kép a Balatonon, Keszthelyen és Várvölgytől nem messze készültek. A filmet viszonylag olcsón hívattam elő, 800Ft volt az indexképekkel együtt. Ezután már csak a scannelés volt hátra.  Elég időigényes dolog főleg akkor, ha minden fotót felhasználunk.

A fotózáshoz Nikkor 85mm, 1.8-as és Tamron 28-80mm, 3.5-5.6-osobjektívet használtam.

Akkor következzen a többi kép:Untitled-Scanned-23-2-1Untitled-Scanned-27-2-1 Untitled-Scanned-38-2-1-2 Untitled-Scanned-08-2-1Untitled-Scanned-16-2-1 Untitled-Scanned-19-2-1Untitled-Scanned-03-2-1 Untitled-Scanned-33-2-1 Untitled-Scanned-32-2-1

3 thoughts on “Analóg fotózás rejtelmei”

  1. nagyon kellemesen visszaadja a hétvége hangulatát. a legjobban a fényképezös fiatalember teszik. remélem nem kellett sokáig pózolnia (én féltettem volna a gépet):-)

  2. Köszi! Nagyon örülök, hogy tetszenek a képek. 🙂 A fényképezős fiatalember a barátom. Természetesen ő is nagyon szép képeket készít. Ma is megyünk fotózni, azt hiszem írok is róla majd egy bejegyzést. 🙂 Már nagyon örülök, hogy itt a tavasz.

Vélemény, hozzászólás?