Augusztus 20. és a hétvége

DSC_0222Hétvégén a kényelem vezérelt és így csak két objektívvel fotóztam. Az 50mm-es objektívem megint nagyon jól teljesített.

A képeket többnyire manuális beállításokkal készítettem. Mivel az 1.8-as fényerejű objektívnek sok volt a szikrázó napfény.

A másik objektív amit használtam a 85mm-es 1.8-as objektív volt.

Nagy csalódás volt a számomra, hogy ebben az évben nem rendezték meg a Red Bull Air Race-t. Pedig  a rendezvény tavaly is nagyon sok embert vonzott.

Az emberek csak lézengtek az utcákon és sajnos a Gasztro sétányon sem volt túl sok látványosság. Megkóstoltuk az ország tortáját, a szilvagombóc tortát. Nekem nagyon ízlett. Kiváltképp örültem mikor megtudtam, hogy a tortát a Sulyán cukrászda készítette el, akinek Gödöllőn nyílt először boltjuk.

A Gasztro sétányon fotóztam a különleges kenyereket is, és természetesen a hagyományos magyar bio étkeket.

Este kicsit későn indultunk el a tüzijáték fényképezésének helyszínére, ami a Citadella volt. Állvány híján sajnos nem sok fényképem készült a tüzijátékról.

Ennek ellenére, Konfliknál volt állvány. Gyönyörű képeket tudott csinálni, úgy ahogy mindig.

A szombati napon a János-hegyet másztuk meg, de miután túlestünk a megpróbáltatáson csodálatos látvány tárult a szemünk elé.  Sajnos nem tudtam tökéletesen tiszta képeket készíteni a kilátóból, mivel kicsit felhős volt az ég.

Nem csodálom, hogy sokáig készítették azt a világrekord 70 gigapixeles képet, amit szintén innen fotóztak.

Visszafelé már libegőn mentünk.

Vélemény, hozzászólás?