Budapest környékén babával – Vác

 

Gondolom észrevettétek, hogy mostanában az időmet nem a blogolás köti le. 2017 február 6-án megszületett kisfiam, így szinte minden percemben vele foglalkoztam. De most egy kicsit több időm van, így szeretném megosztani veletek a kirándulásaink helyszíneit, ahova érdemes babakocsival egy 2-3 hónapos babával menni.

A március 15-ei hétvégén Vác főterét és a folyópartot sétáltuk be babakocsival. Sajnos a Zenepavilonnál nem olyan egyszerű a lejutás mert nincsen rámpa, de egy erős apukával gyorsan megoldódik a helyzet. A bicikliút mellett található egy ingyenes nyilvános wc is ahol pelenkázót is találhattok, ha a szükség úgy hozná. 🙂 Ha tovább sétáltunk és egy fantasztikus játszótéren köttöttünk ki. Úgy érzem ide biztosan vissza fogunk látogatni, ha nagyobb lesz Andris.

A Liszt Ferenc sétány első szakaszát pár éve felújították, díszes lámpák szegélyezik a járdát és vasrács választ el a víztől. Fantasztikus majdhogynem nyári napot töltöttünk itt, mindenkinek ajánlom a város meglátogatását.

A belvároshoz tartozó Duna-part sétánya Vác jellegzetessége, a folyó és a város kapcsolatának megtestesítője. A belváros alatti partszakasz már szerepet játszott 1764-ben Mária Terézia váci látogatásának programjában is.

A felséges család sétákat tett itt, és innen csodálta a vízi látványosságokat. Jó évszázada újra rendezték a partot, kő védfallal választották el a vizet a várostól, s csak néhány helyen lehetett kocsikkal a folyóhoz lejutni. A váci korzó díszes vasrácsa azonos a pestivel, az Országház építésekor feleslegessé vált, ott felszedett elemeket hozták ide.

Az 1960-as években töltötték fel a révátkelő alatti partot, ezzel eltávolítva a folyót a város déli részétől. A feltöltött terület ma parkosított pihenőövezet, rendezvényhelyszín.

Forrás: http://www.vac.hu/?page=belvarosterkep&id=19