tényleg nagyon gusztusos:-) kicsit megnyugtattál azzal, hogy 50-80 kép is készül. én olyan 15-20-at szoktam egy-egy ételröl. valahogy mindig azt képzelem, hogy aprofik csak egyet-kettöt kattintanak és az mindjárt tökéletes. (nem mintha az én 20 képemböl egy is tökéletes lenne, de azért néha sikerül valami elfogadhatót kihozni)
Természetesen ez mondjuk hangulattól is függ szerintem. Mármint, hogy mennyi képet csinálok. Van amikor 20-30, de sokszor csinálom más háttérrel, vagy egyéb dolgokat is rárakok és akkor természetesen több kép lesz. Na de te se panaszkodhatsz, nagyon szépek és gusztusosak az ételfotóid. Én igazából csak néha csinálok ételfotókat, nem vagyok olyan profi gasztro blogger mint te. 🙂
csak most láttam, hogy ide is válaszoltál. köszönöm a dicséretet, jól esik egy ilyen profifotóstól, mint te vagy! nem panaszkodom a képeim miatt, csak néha kicsit elkettyenek, hogy nem olyanok, amilyenre szeretném öket. én csak pár hónapja ismerkedem a fotózás rejtelmeivel és bizony még van elöttem sok-sok tanulnivaló. nagyon örülök, hogy vannak ilyen lelkes fotósok, akik megosztják tudásulat, tapasztalatukat és még pár trükköt is elárulnak:-)
Nagyon tetszik ez a bejegyzésed, sokat segít egy teljesen amatőr módon fotózónak is. Pár hete kezdtem csak a gasztroblogomat, és abszolút nem megy a fotózás. Sajnos a blogírás ezen része érdekel kevésbé, jobban érdekel a főzés, receptleírás, stb. Egy Nikon Coolpix S 4000-es gépem van, és azt szeretném kérdezni, hogy ezzel lehet-e egyáltalán törekedni kevésbé amatőr képek készítésére. Tervezed, hogy több ilyen ételfotózásos leírást csinálsz?
Kedves Mónika! Nagyon örülök, hogy hasznodra vált a leírásom. Nekem is van egy kis Nikon kompakt gépem és fogok csinálni vele képeket, és tippeket is írok mellé. Sajnos egy ilyen kis kompakt gépből persze nem lehet olyan sokat kihozni mint egy tükörreflexesből. Viszont minden tőlem telhetőt megteszek, hogy jó képeket csináljak és jó tippeket adjak. Szerintem a héten meg is csinálom a bejegyzést. Üdv, Fructy
You must be logged in to post a comment.