Foto Art nyíltnap

Gondoltam, nem hagyhatom ki a beszámolót a Fotó Art nyíltnapról. Két helyszínen lehetett fotózni. Természetesen próbáltak mindig valamilyen változtatást csinálni a témán. Én két ételfotót is fényképezhettem, valamint két modellt.

A vakukat a Mikrosat hozta, így természetesen a kioldókat is, amikkel villantottunk.

Az ételfotózásnál és a modellfotózásnál is két, két kioldóval lehetett fényképezni. Sokszor nagyon készségesen odaengedtek a téma elé, azonban a modellfotózásnál igazán sokat vártam, hogy megkapjam a kioldót. Utána pedig, elkapott a fényképezés fantasztikus érzése.

Nagyon tetszett és a technika valami fantasztikus volt. A modellek is nagyon szépek voltak.

Természetesen az étel is nagyon ízlésesen nézett ki annak ellenére, hogy mű volt. Talán a menta nem volt az, amit a fagylalt tetejére raktak.

A fényképeket ma retusáltam. A korábbiak, amik a flickr-re felkerültek, csak picit voltak változtatva. Mivel a D100 legkisebb ISO-ja 200, így a modellfotókat f11és f13-al fotóztam. A zársebesség 1/125 volt. A tárgyfotókat már nagyobb rekeszen f7.1-el fényképeztem. A zársebességet nem változtattam.

A fotós nap egyetlen egy nagy hátránya az volt, hogy ha valaki oda szeretett volna jutni a téma elé, akkor le kellett mondjon egy programról. Így mi sajnos le kellett mondjuk a panorámafotózás előadásról.

Előtte végighallgattunk egy nagyon érdekes előadást a sportfotózásról. Nagyon izgalmas képeket lehet készíteni sportfotózáskor is, csak én még mindig azt gondolom, hogy kell hozzá egy gyors objektív.

A nyílt nap végén Kadosa Zoltánnal az iskola egyik oktatójával is fotóztunk és nagyon jó vicces képek születtek.

További infók:

Modellek: feketében Bedi Dóra, fehérben Vasas Zsuzsi
Smink: Szelecsényi Rita

Food stylist: Petrovics György

Strobist info:
Mikrosat Digital 12R + 120cm parabolic box in front of the model
Mikrosat digital 7R + 30*180cm softbox behind the model left side
Mikrosat Mini 4 + barndoor and grid for hairlight

Vélemény, hozzászólás?