Jön a baba, itt a baba – fotós/videós tippek a baba születése előtt és után

  1. Készítsetek pocak fotókat! Annyira szuper utána visszanézni, hogy mekkora volt és mekkora lett. Természetesen a kismama fotózást se hagyjátok ki, mert felejthetetlen élmény lesz számotokra. 🙂
  2. A szülésen is fotózzatok, ha eszetekbe jut. Nem feltétlen magatokat kell fényképezni, a helyszínre és a részletekre öszpontosítsatok.
  3. Ne felejtsétek el fényképezni a hétköznapokat! A pici babák nap mint nap változnak, nagyon sokat fejlődnek, újszülöttként egészen máshogy néznek ki. 
  4. Próbáld több szögből fényképezni a babádat, esetleg alvás közben kicsit kreatívabb pózokba is „hajtogathatod” őt. 🙂
  5. Nyugodtan fotózz mobillal is! Annyira egyszerű, mindig kéznél van és egészen jó minőségű képeket is lehet már készíteni velük. 
  6. Fotózz fekete-fehérben. Az újszülött fotóknak is nagyon jól áll. 
  7. Portré vagy dokumenarista fényképezés? Mind a kettő fantasztikus téma, kísérletezz neked melyik tetszik jobban. (Az alábbi képet fürdés közben készítettük.)
  8. Ne használj közvetlen fényt! A legjobb ha ablak mellett fényképeztek és egy fehér függöny lágyítja a napsütést.
  9. Makró módban fényképezz! Jól ki tudod vele emelni a részleteket és mivel az újszülöttek igen pirinyók így nagyon előnyösen áll nekik.
  10. Készítsetek az 1 éves szülinapján torta maszatolós képeket! Adj az ünnepeltre olyan ruhát, amit rögtön a szennyesbe tudsz utána dobni és maszatolásra fel! Igazán élvezni fogja!