Beszámoló

USA Roadtrip babával

  •  Októberben nagy utazásra szántuk el magunkat. A 20 hónapos kisfiunkkal egy óceánon túli repülőútra és az utána következő megpróbáltatásokra én is kíváncsi voltam, így több anyucis közösségi oldalon is rákérdeztem a témára. Szinte mindenki azt javasolta, hogy vigyük magunkkal Andrist. Végül úgy döntöttünk, hogy belevágunk és még egy plusz családtag is velünk tartott, aki le tudta foglalni Andrist időnként és tudott rá vigyázni.

Megpróbáltatásokkal teli odaút

Legnehezebb az első út volt számunkra, hiszen 3 egymás melletti helyen ültünk és Andris szinte végig az én ölemben szerett volna lenni, úgy pedig hosszú távon nem volt túl kényelmes.

  •  Budapestről mentünk Zürich-be, majd onnan San Franciscoba, ami 10 óra repülőút volt, összesen kb 14 óra. Hulla fáradtan, de nagyon boldogan szálltunk le a gépről. Akkor még nem tudtuk, hogy az útlevél átvizsgálásnál a sorban több mint 3 órát fogunk a gyerekkel a kézben álldogálni. Sajnos az összes európai reptérrel ellentétben Amerikában nem foglalkoznak azzal, hogy babával vagy e vagy sem (nincsen prioritás). Ezek után indultunk az bérautónkat átvenni az Alamo-tól, ahol ránk akartak sózni egy más kategóriájút, majd a végén kiderült, hogy csak nagy autójuk van, így egy 7 személyes nagyon kényelmes kocsit, egy Dodge Grand Caravant használtunk 6 napon keresztül. Végül örültünk is neki, mert annyi csomagunk volt, plusz még a babakocsi, hogy egy sima szedánban nehézkesen fértünk volna el.

A szállásunk Monterey mellett Marina parthoz közel volt, az óceán séta távolságnyira. Figyeltem arra, hogy a szállás bababarát valamint a reggeli is kielégítő legyen, hiszen az amerikaiak híresek arról, hogy csak fánkot és kávét szolgálnak fel. Az élmények szerintem Andris számára feledhetetlenek lesznek. Fantasztikus játszótereken és partokon járunk, ahol ő több órát is elbibelődött volna.

Az időeltolódás

Andris és mi is az első napokban ottani idő szerint hajnalban már felébredt, ami egyébként számunkra se okozott gondot. Három óra tájékában pedig sokszor úgy kidőlt, hogy nem bírtam felkelteni. 7-8 nap alatt szinte teljesen átállt az ottani időre Andris is és mi is.

Hazajutás

Sokkal könnyebb dolgunk volt visszafelé, hiszen éjszaka utaztunk, középre foglaltuk a blukhead üléseket és kaptunk babaágyat is, amibe Andris épphogy de, kényelmesen elfért.

Szerintem ne habozzatok repülőre ülni babával, valamilyen szinten még kényelmesebb is mint az autó, mert bármikor fel lehet állni, és kicsit jobban le lehet foglalni a gyereket.