A Digitális fotós könyv : Scott Kelby

DSC_0269A Digitális fotós könyv 1
Oldalszám: 215 p
Kiadás: 2007, 2010

A Digitális fotós könyv 2
Oldalszám: 220 p
Kiadás: 2008

A Digitális fotós könyv 3
Oldalszám: 240 p
Kiadás: 2009

Születésnapomra kaptam ajándékba a híres fotós Scott Kelby Digitális fotós könyveit.

A szerző saját tapasztalatait, történeteit írja le.  Saját képeivel illusztrálja a könyvet. Rövid tippjeit a lap alján szürkén bekeretezett sávban osztja meg velünk. Sajnálatomra csak az egész oldalas képekhez írtak  EXIF infókat (zársebesség, blende, ISO, fókusztávolság).

A leghasznosabb fejezet számomra az esküvőfotózásról szóló volt, mert ilyen helyzetben még nem fényképeztem. Rávilágít DSC_0272ott arra, hogy milyen nehéz az esküvőfotózás,  hiszen ott minden helyzetben fényképezni kell, és nem késhetünk le a legjobb alkalmakról. Nagyon tetszett az is, hogy Scott 3 árkategóriában ajánl fotós felszereléseket.

Nem utolsósorban megjegyezném, hogy Kelby Nikon gépekkel dolgozik, de ennek ellenére nagyon sok Canonos információt is megoszt az olvasóval. A szemléltető képek egytől egyig lenyűgözőek, és nagyon jó minőségűek.

A könyv végén a legjobb felvételek receptjeit is megkapjuk.

DSC_0274A három kötet hasonlóan van felépítve és a profi fotózás további titkaiba vezet be.

Most én újból át is szeretném olvasni a rendszervakukról szóló fejezeteket, mert ha minden igaz egy új SB-600 tulajdonosa leszek. Mellé veszek egy fehér papírhátteret egy 101cm-es fehér áteresztő ernyőt, és egy diffúzort. Ha leteszteltem a felszerelést, akkor írok egy hosszabb posztot és lehet videót is készítek róla.

Vélemény, hozzászólás?