XII. Fotó Art Fotós Fesztivál Egerben!

 

Több mint hat éve foglalkozok fotózással és mindig el szerettem volna jutni a Fotós Fesztiválra. Az idei – szám szerint a XII. – Egerben került megrendezésre. A szervezők három napon keresztül szórakoztatták a résztvevőket színvonalas előadásokkal.

A legizgalmasabb számomra mégis a bemutatóterem volt ahol kikölcsönözhettük egy-egy órára az objektíveket, fényképezőgépeket. Az első napon többek között egy Tamron 70-300/4-5.6 Di VC USD objektívet próbálhattam ki. Pozitívan csalódtam benne, nagyon gyorsan, pontosan fókuszált. Igaz nem mosta el a hátteret olyan szépen, mint egy fix 2.8-as objektív, de ennek ellenére meg voltam vele elégedve.

Többször kipróbáltam a Nikon D7000-et is, ami a Nikon egyik legújabb DSLR váza. Legjobban a videózás érdekelt benne és hogy mennyire zajosodik a kép magas ISO mellett. Nagyon tetszett, de sajnos az idő rövidsége miatt csak néhány helyzetben tudtam kipróbálni. A képek alatt látni fogjátok, hogy mit mivel,  és milyen beállítások mellett fényképeztem.

Három teremben volt berendezve stúdió. Első teremben általános modell vagy glamour fotózás folyt. A középső nagy teremben volt rövid ideig a greenbox-os terem. A harmadik teremben pedig folyamatosan ételeket/italokat lehetett fényképezni. Az első nap végén megkaptam kölcsönbe a Nikon egyik nagylátóját, a Nikkor AF-S DX 10-24mm f/3.5-4.5G ED-t. Nagy élmény a fényképezés vele az extrém nagy látószög, és a hordó-torzítás miatt. A programok után a városban tartottunk egy rövid fotó-sétát, többek között elmentünk a Bazilikához is fényképezni. Este pedig a naplementét fotóztuk a vár mellől, amit én egybekötöttem a barátnőm fényképezésével is.

Második nap, hajnalban 2-kor keltünk, hogy kocsival elmenjünk a Bükk-fennsíkra. Majdnem egy órát autóztunk mire a fotózás helyszínére értünk. Gyönyörű ködös tájat tudtunk fényképezni. Nagyon izgalmas volt látni, és fényképezni ahogy percről percre változik az elénk táruló hajnali panoráma. Meglehetősen hideg volt hajnalban, a cipőm beázott, de megérte felkelni. Hazafelé megálltunk Felsőtárkánynál ahol a tavat és a vízesést fényképeztük.

A rendezvény helyszínére visszaérve leadtuk a kölcsönzött objektívet, majd újabb objektíveket, vázakat kölcsönöztünk. Szerettem volna kipróbálni a Nikkor 50mm 1.4-et ám sajnos azt már mások elkérték, viszont egy másik remek fényerős lencsét, a 85mm 1.4-et sikerült kikölcsönöznöm.

A hatalmas frontlencséje teljesen elképesztett. A rendezvény másnapján vettem egy villanj körtét a meglévő mellé, illetve egy Godox 3 in 1 távkioldót ami el tudja villantani az SB600-at és annak fényére pedig elvillannak a villanj körték is. Három vakuval tovább nő a szabadság, újabb vaku setupokat lehet kialakítani. A villanj körte mellé kaptam egy villanykörte alakú mini pálinkát is, amit én sajnálok meginni. Olyan jól néz ki…

A Fotósfesztiválon kipróbált termékek:

  • Nikon D7000
  • Nikkor 10-24mm F/3.5-4.5G ED AF-S DX
  • Nikkor 85mm F1.4
  • Nikon D300s
  • Nikkor 35mm F1.8
  • Nikkor 70-200 F2.8 VRII

Az összes kép pedig itt tekinthető meg:

 

 DSC_0018 DSC_0026 DSC_0029 DSC_0130 DSC_0138 DSC_0150 DSC_0227-Edit-Edit DSC_0232 DSC_0279 DSC_0002 DSC_0004 DSC_0009 DSC_0023 DSC_0162

Vélemény, hozzászólás?