Fotó portfólió

Amióta a digitális fotózás elterjedt, háttérbe szorult az analóg fotózás, így a fotók nagyítása is. Azonban még mindig szükségünk lehet papírképekre, mégpedig a saját portfólió kialakítása miatt. Kerülhetünk olyan helyzetbe ahol a fotóinkat be kell mutassuk, így feltétlenül szükséges, hogy a fotóink is színvonalasan legyenek tálalva.

Elég nehezen lehet olcsón megfelelő portfóliót készíteni. Az album ára szokott borsos lenni. Azonban ezt elég egyszer megvenni. A legjobb ha a könyv minimum A4-es és a fotók is ekkora méretűek. Természetesen kiváló minőségben hívassuk elő, hiszen így lesz a legszebb.

Elég nehéz a fotóalbum kiválasztása, hiszen ahogy említettem igazán szépet és jót olcsón nem lehet kapni. Ha mégis olcsóbban szeretnénk megoldani a portfólió készítését akkor a gyűrűs mappát ajánlom. Azokból is csak a 4 gyűrűset, hiszen a két gyűrűs nem tartja megfelelően a lapokat. A képeket víztiszta átlátszó „bugyikba” tegyük, és fekete fotó kartont tegyünk minden fotó mögé. Ez tartást fog adni neki.

Ezek igazán kedvező áron beszerezhetőek. Például lehet olyat is kapni, amelyiknek az oldalai átlátszóak és olyan a mappa mint egy kis táska. Ha a kép átlátszik elöl és hátul a nevünk elérhetőségünk, akkor igazán jó benyomást kelthetünk. Én személy szerint a feketét ajánlom.

Hasonlít ehhez egy olyan mappa, aminek külső borítóját egy átlátszó fólia borítja, ahova be tudjuk csúsztatni a legjobb képünket. A hátsó oldalra pedig a nevünket, elérhetőségünket. Ezekből is a sötét színűt ajánlom.

Ha egy kicsit többet is szánnánk a portfóliónkra, akkor kaphatóak már 3000Ft-tól bőr mappák, amik igazán szépek. Szerintem érdemes egy ilyenre beruházni, hiszen nagyon fontos az első benyomás.Természetesen készíthetünk fotó könyvet is, csak sajnos azoknál nem tudjuk bővíteni az oldalakat.

A fényképeinket már 250Ft-ért elő tudjuk hívatni. Én a foto.hu-nál szoktam a fotókat elkészíttetni. Csinálhatunk kis fényképes kártyákat is, amiket elég A5-ös méretnél kisebbe is nyomtattatni (úgy ahogy a videóban is  láthatjuk).

Legvégül pedig szeretnék egy videót is mutatni, amiben különböző portfóliókat mutat be egy amerikai divatfotós Melissa Rodwell.

Remélem sokaknak hasznos volt ez a bejegyzés.

Presentation and Portfolios from Melissa Rodwell on Vimeo.

Vélemény, hozzászólás?