Múzeumok éjszakája Gödöllőn

Vasárnap volt többek között a Királyi Váró megnyitó ünnepsége is Gödöllőn. Rengeteg fotós is részt vett a rendezvényeken, a Múzeumok Éjszakáján is. Egy 204 sorozatú teljesen felújított, működőképes gőzössel és 3 korabeli kocsival tovább emeltek a megnyitó színvonalat. Természetesen a kocsikra szabadon fel lehetett menni, onnan is készítettem pár képet.

Az újjáépített gödöllői főteret éjszaka lampionokkal világították ki, ami különleges hangulatot varázsolt. Az est talán legérdekesebb pontja a református templomra vetített fényinstalláció volt. Bár a hangosítással neha voltak gondok, összességében nagyon élvezetes műsort készítettek. Később éjszaka még visszamentünk hosszúexpozni a Királyi Váróhoz ám az sajnos egyáltalán nem volt kivilágítva.

Konflikt készített egy videót a fényinstallációról amit itt tudtok megnézni. (720p). Talán ez egy kis ízelítőt tud nyújtani. Nagyon jól éreztük magunkat, igazan remek programot állították össze a szervezők. (Pedig nem is esett szó a szabad múzeum-látogatásokról, a Barokk térinstallációkról, a szabadtéri színház előadásról, és még sok minden másról. )

 

Vélemény, hozzászólás?