Nikon 24/7 pályázat

Egy évvel ezelőtt is megpróbáltam teljesíteni a Nikon pályázatát. Talán akkor nem voltam eléggé motivált. Azt gondoltam, hogy az aktuális héten kell elkészíteni a fotókat. Kiderült az hogy lehet régebbi képekkel is pályázni és nagyon sokan ezt ki is használták.

Idén az időhiányom miatt úgy éreztem, hogy nem fogom tudni teljesíteni a kíírást. De végül egyik hétvégén pár inspiáló fotó hatására eszebe jutott, hogy milyen szuper lenne ételfotókat és italfotókat készíteni ebben a 7 témában.

A témák:

1. Éjszakai fényözön 2. Zene füleimnek 3. Én vagyok 4. Szimbólum

5. Elkapott pillanat 6. Ember legjobb barátja 7. Architektúra

Mondanom se kell, nem volt egyszerű megcsinálni őket, hiszen sok képhez a párom segítsége kellett (széttörje a diót vagy beleszórja a cukrot a pohárba). Természetesen a képek készítéséhez távkioldót is használtam.

A legnezebb téma szerintem az ember legjobb barátja volt, hiszen mindenki kutyát vagy macskát fotózott. Sokáig gondolkodtam azon, hogy elkérem a barátnőm cicáját és odatolom elé a tejet, de nem lett volna igazi ételfotó. Így lefényképeztem pár különböző textúrájú fűszert. 🙂 Az ember legjobb barátja a főzésben.

Nagyon örülök hogy végül beneveztem és nagy örömmel töltött el hogy képes voltam megcsinálni a 7 témát időben, főleg úgy hogy ki se mentem a házból.

„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára.” – Werner Hofman 

nikon_paly

Vélemény, hozzászólás?