Fotózás,  Gasztro

Articsóka készítése képekben

Ebben a bejegyzésben be szeretném mutatni, hogy hogyan készítsük el az articsókát.

Sajnos itt Magyarországon kevés helyen lehet kapni. Én eddig csak konzerves változatban láttam az Aldiban. Sajnos nem is olcsó (449 Ft/üveg) és ennek fejében csak 280 g-os.

Mivel én nyersen kaptam meg ezt a három gyönyörű zöldséget, így rám várt a pucolás és a főzés. Ezt a folyamatot szeretném bemutatni képekben.


DSC_0114 DSC_0117 DSC_0121

Vágjuk le a levélvégeket.


DSC_0123

A közepén lévő részt vágjuk ki.

DSC_0124

Pároljuk 15 percig.

DSC_0127 Ne fém edényben főzzük, mert akkor keserű lesz. Citromot tegyünk a vízbe.

DSC_0128Miután kivettük a vízből pucoljuk tovább és a fás leveleket szedjük le. A közepe (a szív része) isteni finom.
Én az egyik adagból fetás articsókás krémet csináltam.

Szólj hozzá