Ebben a bejegyzésben be szeretném mutatni, hogy hogyan készítsük el az articsókát.
Sajnos itt Magyarországon kevés helyen lehet kapni. Én eddig csak konzerves változatban láttam az Aldiban. Sajnos nem is olcsó (449 Ft/üveg) és ennek fejében csak 280 g-os.
Mivel én nyersen kaptam meg ezt a három gyönyörű zöldséget, így rám várt a pucolás és a főzés. Ezt a folyamatot szeretném bemutatni képekben.
Vágjuk le a levélvégeket.
A közepén lévő részt vágjuk ki.
Pároljuk 15 percig.
Ne fém edényben főzzük, mert akkor keserű lesz. Citromot tegyünk a vízbe.
Miután kivettük a vízből pucoljuk tovább és a fás leveleket szedjük le. A közepe (a szív része) isteni finom. Én az egyik adagból fetás articsókás krémet csináltam.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
You must be logged in to post a comment.
You must be logged in to post a comment.