Ebben az őszies időben hadd invitáljalak meg titketet a júniusban zajlott Etyeki Pinkikre. Az idei nyár egyik legmelegebb napján szombaton érkeztünk a gasztrosétányra. Az utcán több helyen kínálták a rendezvény gravírozott borospoharát és takaróját. Rögtön a gasztrosétány elején a Bock pincészet nagyon elegánsan kialakított kerthelyiségébe ülhettünk be, a borok mellé frissensült grill húsok közül válogathattunk.
Kis faházakban lángost, házi rétest és friss sajtokat lehetett kóstolni. Ebben a melegben azért mégis a könyebb ízekre és a hűvösebb élményekre vágytunk, így a sonkásnál ebédeltünk, igaz most nem azt a menüt kaptuk mint tavasszal. Mire sorra jutottunk az asztaloknál sajnos zöldség már nekünk nem jutott és lassabb volt a kiszolgálás, de az ízek továbbra is mennyeiek.
A legutóbbi bejegyzésemben említettem a Halmi pincét ahova ekkor is betértünk, a friss jéghideg házi levendulaszörp mindenkinek nagyon jól esett. Múltkor nem sok fotót készítettem a helyről, de most bepótoltam. 🙂
Az egyik pincénél a szőlőshegy tetejére invitáltak minket, ahol az árnyékban megpihenve ittunk a pince vörösboros fröccséből. Kihagyhatatlannak éreztük a Rezeda Terasznál kapható borfagyik megkóstolását is, amit az alsó kertükben fogyasztottunk el a diófa alatt egy jó akusztus koncert meghallgatása közben. Igazán különleges ízűek voltak (merlot, királyleányka, furmint stb.), azonban egy kicsit zavart, hogy sok mag maradt krémben.
A sonkás pincéje mellett volt a Büki sajtos standja, ahol vettünk a nagy különlegességnek számító borseprőben érlelt sajtból, ami azóta is nagy kedvencem. Jellegzetes bordós lilás színű a kérge és egyértelműen érezni az egész sajton a seprő aromáját.
Sok nagy nevű borászat jelenik meg ezen az eseményen (Nem csak Etyekiek) ami irtó nagy népszerűségnek örvend. Emiatt érdemes inkább az őszi vagy tavaszi piknikre kilátogatni amikor nincs akkora tömeg, mert ezen a júniusi alkalmon már úgy éreztük néha, hogy ez a kis „poros utcácska” nem bír el ennyi embert. De a hangulat és az illatok feledhetetlenek.
Nyáron a nagy Alexandra akción lecsaptam Herceg Ágnes Borok a konyhában című könyvére 1400 Ft-ért, amiben az író párosította az életekhez illő ízeket. Így ebből szeretnék néhány etyeki pikniken kapható ételhez italt is ajánlani. Érlelt kecskesajt Béla és Bandi Sauvignon Blanc Pannonhalmi Apátsági Rosé Köpcös Pince Siller Túrós Rétes Törley Fortuna Doux Oremus Tokaji Late Harvest Sült kolbász Dobogó Satöbbi 3 puttonyos Tokaji Aszú Ráspi Mágus Matias Kékfrankos Ikon magyarázat: Mindennapi borok Közepes árfekvésű borok
Nyáron a nagy Alexandra akción lecsaptam Herceg Ágnes Borok a konyhában című könyvére 1400 Ft-ért, amiben az író párosította az életekhez illő ízeket. Így ebből szeretnék néhány etyeki pikniken kapható ételhez italt is ajánlani.
Mindennapi borok
Közepes árfekvésű borok
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
You must be logged in to post a comment.
You must be logged in to post a comment.