Szakácskönyvek, Receptes magazinok


DSC_0275

Ebben bejegyzésben elsősorban szakácskönyveket szeretnék ajánlani. Közeleg a karácsony és ilyenkor nem nagyon tudjuk, mit vegyünk. Véleményem szerint, az egyik legjobb és leghasznosabb ajándék a gasztronómiai kiadvány. Természetesen azért illik tudni az illetőről, hogy szeret e főzni és, hogy milyen az ízlése. Sokkal könnyebben fogunk tudni választani.

DSC_0277 Korábban kaptam külföldről is könyveket. Így van két spanyol szakácskönyvem. Ha utazunk mindenképpen ajánlom, hogy vegyünk helyieket.

Kifejezetten olcsók szoktak lenni, és megéri venni egyet-egyet.  Külföldi webshopokból is rendelhetünk. Sok helyen borsos lehet a szállítási költség, tehát legyünk figyelmesek a vásárlásnál.

Szakácskönyvek:

Az itthon kapható könyvek közül szeretnék párat a figyelmetekbe ajánlani.

 

Dr. Oetker – Fondü és raklett

Aki szereti a fondü-t annak ez a könyv kötelező. Az alapvető és a különleges receptek is megtalálhatók benne. Nagy szép ízléses fotókkal illusztrálják őket. Sajnos nem mindegyikhez van kép.

Rövid leírás: Kedveli Ön a kedélyes családi vagy baráti összejöveteleket, és emellett még a finomságokról sem akar lemondani? Akkor Önnek a fondü és a raklett az igazi megoldás. Mindkettô jól előkészíthető és ízlés szerint összeállítható, tartson az összejövetel akár órákon át is. A könyvünkben található új receptek – a keleti fondütől vagy a tészta-sonka raklettôl kezdve a csokoládégyümölcs fondüig – sok vidám, hangulatos órát ígérnek.

Dr. Oetker – Muffin különlegességek –

A muffinokkal nem lehet betelni. Újabb és újabb recepteket kell kipróbálni. Ez a könyv is kemény kötésű.

Rövid leírás: A világ számos országában már ismert és kedvelt, a muffinra emlékeztető cupcake nálunk is tért hódit.
Tésztája könnyű, íze finom, ellenállhatatlan, ha tetejét még krémsapkával, néhány cukorgyönggyel, csokoládéreszelékkel, habsapkával díszítjük, vendégeinket valóban elkápráztatjuk.

Magyarország kedvenc ételei

Emlékszem mikor töltöttem ki a tesztet a Netpincéren. Remélem be tudom szerezni ezt a szakácskönyvet nemsokára, mert alapvető magyar receptek kerültek bele.

Rövid leírás: A NetPincér.hu kezdeményezésére, 2010 februárjában 77.000 internetes szavazó választotta meg Magyarország kedvenc ételeit. A szavazás azt bizonyította, hogy igenis szeretjük még a tipikus hazai ételeket. A legnépszerűbb 30 étel receptjeit e könyv formájában osztjuk meg mindazokkal, akik a klasszikus magyar konyha ízeire vágynak.

Minden egyes étel receptje hagyományos és modern feldolgozásban is olvasható: Várhelyi Miklós, az Országgyűlés Étterem séfje, klasszikus receptekkel segíti a főzni vágyókat, míg Kovács Lázár a gyorsabb megoldást választók számára nyújt praktikus megoldást modern ötleteivel.

Mastering the Art of French Cooking

A Julie és Julia című filmben láthattuk ezt a könyvet. Szerintem a film megnézése után mindenki hozzá szeretne jutni.  Sajnos itthon elég nehéz megszerezni, de mindenképp érdemes.  Két kötete van.

Spanyol kulinária

Egyik kedvencem a spanyol konyha, ami sokban hasonlít  az olaszhoz, mert könnyű ételeket készítenek, sok tengeri herkentyűt, zöldséget használnak a fogásaikhoz. A könyv nagyon vastag majdnem 500 oldalas.

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az ország konyhájára: a paella és a tintahal, a vörösbor és a sangría annyira elterjedt a spanyol konyha specialitásaként, hogy alig hagy helyet új felfedezéseknek.

DSC_0280Magazinok:

Receptes újságok közül a Nők Lapja Konyhát veszem rendszeresen. Igényes kiadvány és a fotók is szépek, ízlésesek benne.

A másik kedvencem a Tv Paprika Magazin. Azonban kicsit borsosnak találom az 500Ft-ot érte, hiszen csak 90 oldal. Az újságokat külön újságtartóban tárolom, amit fel is címkéztem.

DSC_0281

Vélemény, hozzászólás?