Visegrádi kirándulás

Legutóbb Visegrádon voltunk hétvégére és természetesen fényképeztünk is. Kicsit a Visegrádi éttermekről is szeretnék véleményt írni és képeket megosztani veletek.

Készítettem pár HDR fotót is, ami kicsit különlegesebbé tette az amúgy általános fotótémákat. Este a kék órában is fényképeztünk.

Nagyszerű időnk volt és első nap este elmentünk a Reneszánsz étterembe, ahol a rengeteg ülőhely ellenére alig voltak. A Panoráma teremben foglaltunk helyet, ami nyitott volt, így egy picit rá is láthattunk a Dunára. Én ezt rendeltem: Sebes hegyi patak nemes hala házi disznó húsos szalonnájával gyűrűzve, kapros, tejszínes sásával, hagymagyöngyökkel, spárgacsíkokkal, brokkolival, abált vajas pityókával.

Sajnos spárga brokkoli és hagyma nem volt a zöldségek között, de ennek ellenére nagyon ízlett a fogás. A hely nagyon hangulatos volt, félhomályban vacsoráztunk. A szalvétát hiányoltam az asztalokról.

Második napon a Nagyvillám étterembe foglaltunk asztalt, ami nagyon gyönyörű helyen van, fenn a hegy tetején a Várra és a Dunakanyarra lehet rálátni.

A hatalmas épület teraszán vacsoráztunk.
Az előétel a következő volt: Roston sült kecskesajt  (Pirított tökmagba forgatott sajtszeletkéket kakukkfüves paradicsommal rétegezzük). Ez nagyon finom volt! Bármikor meg tudnám enni újból.

A főételem pedig: Cajun fűszerkéregben grillezett pulykamell, kecskesajt csőben sütve, zöldséges krokettel tálalva. Nagyon tetszett ez a különleges fűszerezés, lehet legközelebb kipróbálom itthon.

Másnap újból felmentünk a hegyre és a Nagyvillám kilátóba fotózni.

Később kipróbáltuk a mini golfot, de a végére elég unalmassá vált a dolog (12 pálya volt és mindegyik elég rossz állapotú). Utána pedig boboztunk.

A képeket Nikon D100-al és D80-al fényképeztem. Objektívek: Nikon 18-135mm, Sigma 18-50mm, Nikon 50mm

Az összes kép:

Vélemény, hozzászólás?